18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Piškotová roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Dáme na dobře vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut.
Vychladlý korpus potřeme krémem. Já jsem jej potřela marmeládou z černého jeřábu, do které jsem přidala trochu rumu.
Pak roládu stočíme. Potřeme krémem a dozdobíme, nebo jen pocukrujeme.


 


RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...